Jéssica Albiach

Jéssica Albiach

Tinc 35 anys i he estudiat periodisme i fotografia. Vaig tenir l’oportunitat de gaudir d’una estada a Leuven (Bèlgica), amb una Beca Erasmus, i de realitzar pràctiques professionals com a fotògrafa a Praga -gràcies a una beca Leonardo-, on vaig treballar pel festival internacional d’arts escèniques Tanec Praha, del ministeri de Cultura, i a Amnistia Internacional. A més, fa sis anys vaig decidir fer un gir a la meva trajectòria i reciclar-me amb el Màster de Màrqueting Polític, Estratègia i Comunicació Política, de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (centre adscrit a la UAB). Els primers set anys després d’acabar la carrera, excepte una incursió al gabinet de premsa de Presidència de la Generalitat Valenciana, vaig treballar com a redactora a mitjans de València i Mallorca, en diferents seccions com sanitat, successos i informació local.

A partir d’aquí, els planetes es van alinear: el mitjà en el qual estava va iniciar un Expedient de Regulació d’Ocupació, amb un període de baixes voluntàries al qual em vaig acollir, i a més, vaig tenir l’oportunitat de participar en la campanya electoral de les generals de 2008, fet que em va permetre tenir una visió de la comunicació política des de dins, que reconec que em va atreure. Havia descobert quelcom nou que m’agradava, una cosa va dur a l’altra i vaig acabar a Barcelona tornant a estudiar i passant-me al bàndol dels assessors de comunicació. Des de llavors, he participat a altres campanyes d’eleccions generals, municipals i primàries, i actualment treballo a l’administració pública local, on també realitzo tasques de comunicació.

//

Tengo 35 años y he estudiado periodismo y fotografía. Tuve la oportunidad de disfrutar de una estancia en Leuven (Bélgica), con una Beca Erasmus, y de realizar prácticas profesionales como fotógrafa en Praga -gracias a una beca Leonardo- donde trabajé para el festival internacional de artes escénicas Tanec Praha, del ministerio de Cultura, y en Amnistía Internacional. Además, hace seis años decidí dar un giro a mi trayectoria y reciclarme con el Máster de Marketing Político, Estrategia y Comunicación Política, del Institut de Ciències Polítiques i Socials (centro adscrito a la UAB). Los primeros siete años después de terminar la carrera, salvo una incursión en el gabinete de prensa de Presidencia de la Generalitat Valenciana, trabajé como redactora en medios de Valencia y Mallorca, en diferentes secciones como sanidad, sucesos e información local.

A partir de ahí, los planetas se alinearon: el medio en el que estaba inició un Expediente de Regulación de Empleo, con un período de bajas voluntarias al que me acogí, y además, tuve la oportunidad de trabajar durante tres meses en la campaña electoral de las generales de 2008, lo que me permitió tener una visión de la comunicación política desde dentro, que reconozco que me atrajo. Había descubierto algo nuevo que me gustaba, una cosa llevó a la otra y acabé en Barcelona volviendo a estudiar y pasándome al bando de los asesores de comunicación. Desde entonces, he participado en distintas campañas para elecciones generales, municipales y primarias, y actualmente trabajo en la administración pública local, donde también realizo tareas de comunicación.