Eloísa Piñeiro

Eloísa Pineiro

Vaig néixer i viure a Galícia fins a l’any 2002, quan vaig decidir emigrar buscant una realització política i professional difícilment factible en el Règim Fraguista del moment.

Vaig marxar políticament enfervorida, després del gran revulsiu que va significar per a moltes persones de la meva generació participar activament en el moviment Anti-LOU del 2001. En aquest any del corralito, mentre nosaltres lluitàvem contra els primers envits descarats de les polítiques neoliberals contra la universitat pública, a l’altre costat del mar ja estaven capgirant la història.

El 2005 vaig arribar a Catalunya, terra que m’acull fins avui. Aquí em vaig desenvolupar professionalment en cooperació per al desenvolupament, sempre sota la consigna «internacionalisme o barbàrie». Vaig treballar a Àfrica Central i Occidental, amb associacions polítiques i amb associacions veïnals dels barris informals. Haver estat allí un temps em va ensenyar enormement a interpretar la crisi en la qual vivim avui.

En aquests moments continuo treballant en Educació per al Desenvolupament i militant en el moviment associatiu de Catalunya. Realitzo el doctorat en Gènere i Ciències Polítiques.

//

Nací y viví en Galicia hasta el año 2002, en el que decidí emigrar buscando una realización política y profesional difícilmente factible en el Régimen Fraguista de ese momento.

Me fui políticamente enardecida, después del gran revulsivo que significó para muchas de mi generación el haber participado activamente en el movimiento Anti-LOU del 2001. En ese año del corralito, mientras nosotras luchábamos contra los primeros envites descarados de las políticas neoliberales contra la universidad pública, al otro lado del mar ya estaban girando la historia.

En 2005 llegué a Catalunya, tierra que me acoge hasta hoy. Aquí me desarrollé profesionalmente en cooperación para el desarrollo, siempre bajo la consigna «internacionalismo o barbarie». Trabajé en África Central y Occidental, con asociaciones políticas y con asociaciones vecinales de los barrios informales. Haber estado allí un tiempo me enseñó enormemente a interpretar la crisis en la que vivimos hoy.

En estos momentos continúo trabajando en Educación para el Desarrollo y militando en el movimiento asociativo de Catalunya. Realizo el doctorado en Género y Ciencias Políticas.